VGL-Accountants-Adviseurs-B-V

Maak goede afspraken bij (echt)scheiding

Maak goede afspraken bij (echt)scheiding

Wanneer je met je partner besluit uit elkaar te gaan heeft dat de nodige financiële gevolgen, ook op fiscaal gebied. Hoewel je hoofd er waarschijnlijk niet naar staat is het goed om aandacht te besteden aan deze gevolgen, zo voorkom je dat je fiscale aftrekposten misloopt!

Tijdens het scheidingsproces komt het vaak voor dat een van de twee partners in de woning blijft wonen en de andere partner naar elders vertrekt. De achterblijvende partner betaalt vaak de hele hypotheekrente voor de woning. Volgens fiscale regelgeving hebben beide partners meestal ieder recht op de helft van de hypotheekrenteaftrek. Wanneer de achterblijvende partner de hele hypotheekrente betaalt, is dus maar de helft van de betaalde hypotheekrente aftrekbaar. Dit leidt financieel nadeel.

Wanneer jullie de onderlinge afspraken goed inkleden is het wel mogelijk om de volledige hypotheekrente in aftrek te kunnen brengen. Helaas komt het veelvuldig voor dat hier onvoldoende aandacht aan wordt besteed door de scheidende partners of de mediator die de afspraken op papier zet. Wil je weten hoe je de afspraken wel goed vastlegt en geen aftrekpost misloopt, neem dan contact met ons op.